IMG_2015IMG_2016

Enkelt med pallekarmer og Grow camp, Brunsneglene bekjemper du på naturlig måte med Nematoder eller Nemaslug som det heter.

Den enkleste og mest vedlikeholdsfrie måten og ha kjøkken hage på er med Pallekarmer og Grow camp. Begge dele er en type opphøyet bed der du fyller jord i en karm og dyrker oppe i den. Grow camp har i tillegg en type drivteltplastvegger og insekts netting, slik at ingen brunsnegler eller insekter spiser opp jordbær eller reddik.   

Dekk hele arealet først med en fiber, bark duk, sett karmer og Growcamp på plass fyll jord, legg dekke materiale som bark eller elvesingel mellom karmene oppe på duken. Så er det klart til såing og planting i karmene. Enkelt og greit og nesten helt vedlikeholdsfritt. Bare hygge og kos. Hele arealet kan behandles med Nematoder eller Nemaslug. Namaslug er en type ring orm som er under 1 mm lang, den bruker sneglen som et vertsdyr. Sneglen mister appetitten etter ca 2 dager graver seg ned og dør, det kan vannes ut slik som det står på forpakningen eller lage åtestasjoner. Bland nematoder ut i Vørterøl eller annen alkoholfri øl, bland inn tørr kattemat. La det svelle, legg det ut som åter i bokser med åpninger som snilene kan krype inn og spise. Dette funker veldig bra. Salaten får stå i fred og vi får nyte grønnsakene selv. Se hele jobben bli gjort på NRK i kveld kl 20:00